Klik op deze knop!
Afspraak

Page content

Allergie- zomereczeem

Net als bij mensen, komen allergieën de laatste jaren vaker voor bij dieren. Zomereczeem is bij paarden het probleem bij uitstek.

Wat is allergie?

Allergie is een veel voorkomende chronische ziekte en steeds meer dieren hebben er last van.
Allergie is een reactie van het afweersysteem (het immuunsysteem) op stoffen van buitenaf waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op behoort te reageren. De stoffen die een heftige reactie veroorzaken, noemen we allergenen. Bekende allergenen zijn bijvoorbeeld gras- en boompollen (hooikoorts), huisstofmijten, huisdieren en voedsel. In het geval van zomereczeem gaat het over de een overgevoeligheid (allergie) voor de steken van het mugje “culicoïdes”.

Wat zijn allergenen?

Allergenen zijn in principe onschadelijke stoffen die meestal bestaan uit eiwitten welke in de natuur voorkomen. Nadat deze stoffen het lichaam zijn binnengekomen (via de neus, de mond en/of de huid) kunnen ze bij gevoelig dieren, allergische klachten veroorzaken.

Wat is het verschil tussen allergene en niet-allergene prikkels?
Naast allergene prikkels komen ook niet-allergene prikkels voor. Deze worden door andere stoffen dan allergenen veroorzaakt en kunnen ook klachten geven bij mensen die daarvoor gevoelig zijn. De niet-allergene prikkels zijn onder te verdelen in:

Toename van allergie

Allergische aandoeningen vormen een wereldwijd gezondheidsprobleem, zowel bij dieren al mensen. Het is de meest voorkomende chronische ziekte en het aantal paarden (ook honden en mensen) dat hier last van heeft groeit dramatisch. Ook de leeftijd en heftigheid van zomereczeem neemt alsmaar vroeger en sterker en vormen aan.

Een allergie heeft een grote invloed op het functioneren van het dier.  De gevolgen van allergische aandoeningen zijn niet alleen aanzienlijk voor het dier in kwestie maar ook voor zijn baas. Ik denk hier aan intensieve behandeling met allerlei dure zalven, dekens,  etc.

Soorten allergie

Ieder dier is uniek en ieder lichaam reageert anders. Een allergie voor een bepaalde stof kan vele verschillende klachten geven.

Ook bij paarden en andere dieren komen verschillende soorten allergie voor, denk hierbij aan

Hooikoorts
Allergie voor insectengif (zomereczeem)
Voedselallergie
Contactallergie

 

Allergie (gevoelige) paarden

Voedselallergieën komt bij paarden steeds vaker voor. Hoeveel paarden last heeft van een voedselallergie is niet duidelijk.  Toch heeft men al een beeld over de voedermiddelen welke een allergische reactie kunnen veroorzaken.

  • luzerne,
  • tarwe,
  • haver,
  • krachtvoeders
  • zemelen.

Bij een voedselallergie en ook bij elke andere vorm van allergie, is het belangrijk dat de oorzaak wordt achterhaald zodoende dat de betreffende stof kan  vermeden worden. Normaal is dit een zeer moeizaam proces. Via bioresonantie kan dit op een makkelijk wijze achterhaald worden.

Wat zijn de tekenen van een voedselallergie bij paarden?

Meestal zijn spijsverteringsproblemen of een huidreactie  (bulten zonder jeuk tot reacties met ernstige jeuk) duidelijkste symptomen.

Door het testen en uitsluiten van andere oorzaken bijvoorbeeld mijten, schimmelinfecties, ontsteking van de haarzakjes en bacteriële infecties, insectenallergie, contact allergie en overgevoeligheid voor pollen, kan een een voedselallergie geconstateerd worden.

Hoe gaat een meting via bioresonantie in zijn werk?

De boosdoener opsporen met bioresonantie.

  1. De disbalansen van organen worden in kaart gebracht.
  2. De voeding van het paard wordt getest.
  3. Ook producten voor onderhoud van het paard worden getest (manen spray, ontworming..)
  4. Kruiden en andere supplementen worden getest.
  5. Bestrijdingsmiddelen en meststoffen van weide,… worden gemeten en getest.

Naar de oorzaak van een voedselallergie bij paarden is tot op heden weinig onderzoek gedaan, de economische belangen zijn hier ook zeer gering.

Eigenaars welke te maken hebben met een allergisch paard, blijven meestal in de kou staan, samen met hun paard.

Via bioresonantie krijg je snel een duidelijk beeld van de boosdoener.

Zomereczeem

Naast voedingsallergie is zomereczeem of zomerrui een lastige aandoening bij paarden.

zomereczeem oor

Een allergie kan plots ontstaan, ook als er geen verandering is qua voeding, slaapplaats, omgeving,… van het dier.

In de klassieke geneeskunde is medicatie voorradig die (meestal) levenslang dient genomen te worden, zeker wanneer de oorzaak van de allergie niet duidelijk is of niet makkelijk elimineerbaar uit het leven van het dier. (denk hier aan zomereczeem).
Medicatie is duur en belastend voor het lichaam.

Dat er een disbalans is in het lichaam van het paard is duidelijk, de zalven en uitwendige producten welke verkocht worden verlicht enkel de klachten, in het beste geval.

Met bioresonatie werken we met P.E.F (patiënt eigen frequenties) zoals bloed, urine, speeksel, stoelgang,…

In de P.E.F. van het dier is alle benodigde informatie aanwezig voor de behandeling.
De oorzaak van de allergische reactie wordt opgespoord en via aangepaste trillingsfrequentie, programma’s, verwijderd of drastisch verminderd zodat het dier een leven kan leiden zonder de nadelen (of met veel minder ) van de allergie of intolerantie.
Toepassingsgebieden met zeer goede resultaten:

Zomerrui bij paarden
Huidallergie zowel bij paarden, honden, katten en mensen.
Voedingsallergie
Stoffen allergie

We weten allemaal dat een allergie en dus ook zomereczeem, meestal in stijgende lijn gaat. Elk jaar worden de klachten erger, de jeuk ondraaglijker en de omvang van de gevolgen nemen toe.

Via bioresonantie, aangepaste voeding, weglaten van belastende producten,… kunnen we deze neerwaardse spiraal omkeren, met een verbetering voor het paard als gevolg.

Bij zomereczeem en voedingsallergie gaat het over een proces waar ik een strikte discipline van de eigenaar verwacht qua voeding, stalmanagement,…

Of het probleem helemaal op te lossen valt, dat is afhankelijk van verschillende factoren, oa. de reactie van het paard op de behandeling (elk dier is uniek) de discipline van de eigenaar,…

Een progressief proces omkeren vraag tijd en discipline samen met jouw (eigenaar) kunnen we de last van je paard dragelijk maken, verminderen en zelfs (bijna) volledig oplossen.

Comment Section

0 reacties op “Allergie- zomereczeem

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: